Вітаємо Олега Сергійовича Чернишова з 90-річним ювілеєм!

Сьогодні, 7 вересня, військовий керівник гімназії Олег Сергійович Чернишов відзначає свій 90-річний ювілей. Привітати його зі святом завітали друзі, колеги, учні, представники профспілки та спілки ветеранів. Слова вітання прозвучали від директора гімназії Ірини Топчій, голови профспілки гімназії Ірини Обертас, заступника голови міської організації профспілки працівників освіти і науки України Світлани Киренко, голови Придніпровської ради ветеранів Алли Марінченко, відповідального секретаря ради ветеранів Надії Вовчок, депутата Черкаської міської ради Ігоря Кривошеєва. Теплі побажання говорили колеги Олега Сергійовича. Слова вдячності та пісенні дарунки йому подарували кадети третього та десятого класів, учні гімназії.
«Ви всі сьогодні зробили для мене неймовірний подарунок, – зізнався Олег Сергійович. – Вдячний за ваші привітання справді від душі. Це дуже важливо для мене, адже цей колектив – моя родина. Я присвятив гімназії 40 років свого життя».
Олег Чернишов також відзначив, що все його життя пов’язане з військовою службою.
«Головним обов’язком кожного чоловіка є захист своєї держави, своєї Батьківщини. Військова професія наповнила все моє життя. Адже вперше я одягнув військову форму ще в 14 років. І все життя присвятив військовій справі», – зазначив ювіляр.
Олег Сергійович Чернишов народився 7 вересня 1926 року. 1943 року його призвали до армії. Спочатку службу проходив солдатом, потім закінчив школу сержантського складу, військове училище. Із 1948 року проходив службу в Прикордонних військах. У 1967 році закінчив історичний факультет Могилевського педагогічного інституту. В 1972 році за вислугою років звільнився в запас, маючи звання майора. У 1973 році прибув до Черкас. Із 1976 року працює в гімназії № 9 військовим керівником.
Олег Чернишов був учасником Параду Перемоги 1945 року на Красній площі, нагороджений 14 Урядовими грамотами Радянського Союзу, Почесною грамотою Президіума Верховної Ради Білоруської РСР.
За час роботи в гімназії його вихованці неодноразово виборювали першість на районних, міських і обласних змаганнях з військово-прикладних видів спорту, посідали призові місця на змаганнях з кульової стрільби. І зараз Олег Сергійович бере активну участь у громадському житті міста , є керівником міського методичного об’єднання військових керівників, активний учасник громадських ветеранських організацій.