211 першачків розпочнуть навчання в гімназії

Цього року в гімназії навчатиметься понад 1400 учнів. 211 першачків уперше переступили поріг гімназії. Привітати їх на святкову лінійку завітали представники влади та партнери навчального закладу: начальник управління економічного розвитку департаменту регіонального розвитку ОДА Сергій Довгенко, секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький, заступник міського голови Ігор Коломоєць, депутати Черкаської міської ради Ігор Кривошеєв, Віталій Косяк, Тарас Коломієць, солдат Збройних сил України Андрій Більда, директор департаменту бюджетної політики Наталія Джуган, заступник директора департаменту економічної політики ЧМР Леся Короткошей, керівник відділу «Приватбанку» Андрій Степовий, директор ТОВ «Основа-Будмонтаж» Василь Чередніченко, підприємець Олександр Шокал.
Директор гімназії Ірина Топчій привітала гімназистів із початком навчального року та побажала нових знань та успіхів. Також вручила подяки тим, хто допомагав оновити заклад до 1 вересня.
«Будівлі нашої гімназії вже 40 років, і за цей період жодного разу школа не зустрічала учнів настільки оновленою. Протягом літа, поки учні та вчителі відпочивали та накопичували сили до нового навчального року, вдалося розпочати реалізацію кількох важливих проектів. Деякі з них уже завершені, а деякі – на стадії завершення. Але це було б неможливим без підтримки влади та наших партнерів – будівельних компаній», – заувадила Ірина Вікторівна.
Тож уже завершено ремонт вестибюлю на першому поверсі, капітальний ремонт нових туалетів та втілення в життя проекту «Громадського бюджету» – облаштування тротуарною плиткою подвір’я гімназії.
Подяки від гімназійного колективу вручили Олександру Радуцькому, Наталії Джуган, Олександру Шокалу та Василю Чередніченку.
«Робити навчання в школах комфортнішим – вважаю справою честі. Тому поступово рухаємося у цьому напрямку. Гімназія № 9 – один із позитивних прикладів навчальних закладів, куди, особливо цього року, вкладаються значні суми коштів. Дуже приємно отримати відзнаку від гімназійного колективу. Адже добре на душі, коли твою працю гідно оцінюють», – розповів секретар міської ради Олександр Радуцький.
Привітав гімназійну родину і давній її друг та партнер – нині солдат Збройних сил України Андрій Більда.
«Коли дивишся на маленьких першокласників, в їхні очі, то розумієш, що не дарма воїни ризикують своїм життям на Сході. Адже дуже важливо дати маленьким українцям можливість розмовляти рідною мовою та бути вільними на своїй землі», – зазначив Андрій Більда.
Керівник відділу «Приватбанку» Андрій Степовий подарував гімназії сертифікат на придбання спортивного інвентарю.