Гості з Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели урок для одинадцятикласників

Академік УІА, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Анатолій Морозов та директор науково-дослідного центру Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького з вивчення пам’яток археології Андрій Касян провели урок для одинадцятикласників гімназії. Запросив гостей поспілкуватися із випускниками вчитель історії, заступник директора гімназії Андрій Чумак.
Професор Анатолій Морозов розповів учням про сучасні тенденції в розвитку історичної освіти та науки в Україні та за кордоном. Також презентував ЧНУ ім. Б. Хмельницького як провідний виш регіону та ННІ історії і філософії як знаний осередок історичної науки нашої держави. Акцентувалась увага на доступності історичної освіти та її конкурентності з провідними вузами столиці та інших великих міст.
«Такий рівень історичної освіти в ЧНУ забезпечується потужним професорсько-викладацьким складом інституту», – зазначив Морозов.
Також учням розповіли про можливості працевлаштування з дипломом історика та можливість наукового зростання в межах інституту, тобто можливість пройти шлях від бакалавра історії до доктора історичних наук, не залишаючи стін університету. Особливу увагу присвятили специфіці цьогорічної вступної кампанії.
Андрій Касян розповів учням про розвиток археології в регіоні, про дослідження, проведені в межах археологічної практики студентами-істориками, та діяльність археологічного музею при інституті.